Bra nyheter!

För några dagar sedan fick jag ett mejl som kan förändra mitt liv totalt men eftersom jag inte vet helt säkert än hur det kommer sluta så vill jag inte skriva ut vad det är på bloggen än! Men håll tummarna för mig där ute!!!

Min säng

Måste säga att det är väldigt skönt att vara tillbaka i min lilla håla till hemstad och äntligen få ligga i min egen säng igen.

Kommer självklar sakna både Jonte och pk men att krypa ner efter en 12 timmar lång bil-buss-tåg-buss färd och veta att inatt kommer jag inte behöva brottas om täcket eller behöva vakna klockan 7 på morgonen av att grannen står och sågar och bara tanken av att jag ska få äta min vanliga frukost med ett kallt glas laktosfri mjölk innan jag ger mig ut på byn i mina träningsskor utan att slå halvt ihjäl mig. 

Det tråkiga är att nu är jag hemma och allt kommer fortsätta i samma gamla vanliga mönster med mig utslagen på soffan klagandes om att jag är uttråkad med för slapp för att göra något åt det och jag kommer sakna utsikten och ska jag vara helt ärlig så kommer jag oxå sakna norrmännens sjungande ton på rösten (men det är bara ytterst lite jag kommer sakna det!)




Skåne

Har nog aldrig varit så glas över att se en av dem där fula gula bussarna som nu! Börjar närma mig hemmet och min saknade säng.

Dagens inspo




Hem

Sitter nu på bussterminalen i Oslo och väntar på min buss som går klockan 12, jag och Jonte är båda tidspessimister så därför är jag här redan nu. Kan jag inte bara få en tidsmaskin så att jag är hemma nu? Trivs inte jätte bra med alkisarna, pundarna och luffarna på stationen.
Min fina packning!

Kurt Cobain

Avslutar min sista dag här med "vem mördade Kurt Cobain?" och snart blir det att sova så man orkar upp imorgon. Har en lååång dag framför mig!




Dagens inspo



Sista dagen

Idag är min sista dag i Norge vilket känns både roligt och ledsamt. Jag kommer sakna Jonte men ska bli ganska skönt att krypa ner i sin egen säng och kunna handla och laga mat utan att det ska kosta en förmögenhet! 

En annan sak som jag faktiskt saknar är att kunna gå ut och gå i den friska luften utan att slå halvt ihjäl mig i backarna.

Men nu tillbaka till att detta är min sista dag. Dagen kommer spenderas på bästa sätt med film, mys och spel och sen imorgon klockan 12 går bussen från Oslo.


Beroende

Jag brukar aldrig fastna i spel varken på mobilen eller ipaden men jag har verkligen blivit helt fast i Alice in wonderland på ipaden! 

Visst jag spelar många spel men aldrig så att fastnar i det. Sitter typ och vaktar på att sakerna ska bli klara istället för (som i många andra spel) startar något och tycker det är för lång tid så stänger appen och öppnar den några dagar senare (även om det bara handlar om 1timme).




Ungkarlslivet

Har jag nämnt att jag bor med två ungkarlar? Fick ett ordentligt bevis på det idag när jag bad om att få en skål till chipsen får jag detta:


Och ja det är precis vad ni tror att det är! Det mina damer och herrar är ett måttglas. Men ja man taget vad man haver som dem säger.

Sjukaste!!

Låg som sagt och kollade på bones (gör fortfarande) och där var ett avsnitt när dem trodde att det var JFK (president i USA på 60 talet). Tänkte inte mycket mer på det men nu när jag gick in på Aftonbladet kommer det upp att idag för exakt 50 år sedan blev JFK mördad.. 

Det är väll bäst att då tillägga att avsnittet jag såg inte är ett nytt avsnitt utan ett ganska gammalt avsnitt.

Jag tyckte att det var lite coolt men ändå ganska skrämmande sammanträffande! 




Dagens inspo

Okej kanske inte så mycket inspiration men tyckte den var så söt!



Snabbt samtal

Avslutade precis en samtal med en av mina bästa vänner som just nu befinner sig i USA och som vanligt så spårade samtalet ur totalt.

Vi pratade om allt mellan värme till äcklig mat och att Persbrandt varit med i bilolycka. Alltid lika roligt att prata med henne men nu är det dags för mig att krypa ner under täcket igen och kolla lite serier innan jag försöker få några extra timmars sömn.

Bild på mig och Sandra från t-baren efter min halloween fest.

Soa

Nu är man tillbaka i sängen igen med sitt sticka och kollar lite soa med Jonte innan det är dags att sova.




Galen, knäpp, nuts eller bara ensam

Sitter i soffan och stickar när jag märker att magen kurrar och istället för att bara gå upp och ta något att äta börjar jag en konversation med mig själv. Så ja jag börjar nog bli lite galen av att gå runt här hemma själv..

Tur iaf att man har ipaden med bones på och en vacker utsikt att kolla på med jämna mellanrum och fundera på livets alla frågor, frågor som "ska jag ta en bit pizza?" "Varför gör mina smalben ont?" "Vad är det för tre byggnader som ser ut som skolådor som jag ser i andra änden av dalen?" "Varför ser mina inneskor olika ut?" (Ja ni fattar grejen)

Men nu blir det att sticka lite till innan dem kommer hem och kolla på några fler avsnitt av bones.


Dagens inspo

Startar dagen med lite inspiration.


Bara i Norge!

Var och skulle köpa pizza med Jonte innan och han sätter sitt kort och maskinen säger att det inte är giltigt så lite kaxigt tar jag fram mitt (som till och med funkar i bushen i Kenya) och sätter i det och får samma meddelande! Lagom chockad tar jag mitt kort igen och lägger ner i plånboken och går efter Jonte ut till en automat där han kunde ta ut pengar till pizzan.

Ska fan ringa min bank när jag kommer hem och säga att dem måste ta bort från sin sida att deras kort funkar i hela världen och skriva att det funkar nästan överallt med undantag för vissa butiker i Norge.

När vi väll kom hem sen började vi hugga in på dessa gigantisk men ganska goda pizzor. Nu sitter jag med min dator i knät och läser lite bloggar efter att spenderar någon timme på att leta au pair jobb lite överallt i världen.


Jävla ben!!

Som jag sa igår så har jag sjukligt ont i knät och det har spridit sig genom hela benet så varje gång jag rör benet vill jag bara skrika rakt ut eller lägga mig på golvet i fosterställning och gråta. 

Har nog aldrig haft såhär ont innan!! Och självklart ska det hända när jag inte har några tabletter eller tillgång till en läkare.

Igår tog det 2 timmar att somna och idag vaknar jag av att mina sambos skulle till jobbet så kommer ta ett tag innan jag lyckas somna igen. Men fram tills jag lyckas somna får jag väll kolla på lite bones.

Denna bild får muntra upp inlägget lite!

Ute och gått

Kom precis hen efter en lång runda (nästan en halv mil) men på grund av att det är så många backar så tror jag att jag bränt fler kalorier än någon som gått 1 mil. Det känns som det var typ 90 graders vinkel att gå upp för och när man skulle gå ner för backar med samma lutning så bord det gå lätt men nej då skulle det vara halt så man fick gå och spänna sig hela tiden.

Nu blir det att ligga i sängen resten av dagen så mitt knä kanske kan återhämta sig lite.

Men vet iaf att när jag kommer hem så kommer jag lätt klara en mil vilket är mitt mål innan nyår.


Loove being a hemmafru..

Imorse klockan 5 började Jonte jobba och han kom hem nu vid 9 sätter sig och kollar fb, går och duschar och nu är det dags för oss att sova så han orkar upp till jobbet imorgon med. Min bästa vän just nu heter Anastasia och det är en figur som jag skapat i sims (lika deprimerande som det låter). 

Jag måste verkligen komma ut och imorgon ska jag gå ut och upptäcka Drammen vare sig det är kallt eller jag är trött för mitt liv kan inte fortsätta såhär..

Tur att man har sin kära mobil och radio så jag kan ligga och lyssna på det nu när han ska somna för eftersom jag inte gör av med någon energi om dagarna kan jag omöjligt somna nu!

Här kommer en bild på när jag kände mig cool igår i Jontes keps.

Choklad!!

Lite såhär kände jag och Jonte så det blev en runda ut i ett dött Drammen för att hitta choklad! Och vi fick det!!!




Händer inget..

Jag vet att jag inte uppdaterat men det beror på att jag varken har något kul att skriva om eller har något så jag kan föra över bilderna jag tagit på min kamera men funderar på att sno Jontes dator och skriva ett inlägg med massa bilder i.

Har märkt dem senaste dagarna att jag är en svart/vit fotograf. Med det menar jag att jag stått stilla ett tag med min fotografering och tyckt att allt blir skit men har fotat S/V senaste dagarna och är väldigt nöjd.

Tog en ny profilbild till Jonte och fyfan vad jag tyckte den såg proffsig ut! (får man säga så om sina egna bilder?)

My masterpiece! 


Mitt liv




Lite ändring

Har gjort lite ändring på bloggen i alla fall. Blev inte så mycket men blev ändå någon ändring och dum som jag är glömde jag ju kopiera hur den såg ut innan men man lär sig till nästa gång. Som jag sa innan idag så blev det inte så mycket rörelse för mig idag men det var inte mitt eget fel utan för att mina sambos här i Norge hade tagit med sig alla nycklar så jag kunde inte gå utanför lägenheten.
 
Men som vanligt när jag har tråkigt så blir det en och annan bild med webcamen som jag tänkte ni kunde få roa er med!
 
 
 

Ny dag med nya möjligheter

Ännu en dag som förmodligen kommer sluta med att jag bara tar det lugnt men jag har iaf bestämt att jag ska fixa lite på designen på bloggen, städa undan köket och gå ut och gå en runda.

Men dagen får börja med lite jordgubbsyoghurt och apelsinjuice och lite bones (kanske någon timme med Sims med).




Dagens egoboost




Utslängd

Ligger nu i soffan och lyssnar på full frontal för att min partner of crime slängde ut mig från sängen för att han är sjuk och grinig så här ligger jag. Kall trött och lite grinig själv och vill bara gå tillbaka tillsängen och somna om. 

Men som tur väl är finns Jack och Alex och en väldigt fin utsikt här för mig morgnar som denna.




Breaking bad

Har inte skrivit något idag och det beror på att jag inte vetat vad jag skulle skriva eftersom jag legat i sängen typ hela dagen. 

Har i för sig gjort mat till mig och Jonte med, det blev baconlindad kycklingfilé med Philadelphia och soltorkade tomater fyllning. 

Och nu är jag tillbaka i sängen och kollar lite breaking bad och bara myser.




Städat

Städat lite på Jontes rum nu och har samtidigt passat på att göra mig lite hemmastadd. Får se vart detta slutar innan jag åker hem om två veckor.




Stanna i sängen

Finns det något bättre än att bara ligga i sängen och läsa bloggar och serier? Har ont i varje muskel och led från resan igår så blir att stanna här en stund till innan jag går upp och städar rummet så det blir rent och fint här. 

Och på tal om att jag är i ett annat land!! Telefonen ringde precis och jag tänkte "det kanske är ett jobb, bäst att svara!" Och när jag svarar med min lenaste röst hör jag en kille på andra sidan luren "hej jag undrar om du vill ha ett hemlarm?" Jaja jag var iaf trevlig och det är väll det viktigaste? 




Inspo.

 

Gränsen till Norge

Då är vi snart framme vid gränsen vilket betyder att jag måste stänga av mitt internet så det inte kommer hem en gigantisk räkning sen. 

Men så fort jag har internet igen kommer ett litet foto kollage med bilder som inspirerar mig. 

Hoppas ni alla har det bra ute i höstmörkret!

Tidig morgon

Sitter nu i bilen och ska åka upp till Norge. Kommer bli en lång resa men det går nog bra och förhoppningsvis kan man kanske sova en stund oxå.




Simmade

Var på aq-va-kul idag med pappa och min syster och det såg exakt likadant ut som det gjorde när jag var där sist för ca 10 år sedan, dem har inte målat om eller bättrat något alls. Det enda som bytts ut är väll livvakterna och det är väll tur det eftersom dem andra nog hade jobbat där 15 år innan jag började dyka upp där.

Simmade iaf 300 meter och även om det kanske inte låter så mycket var det väldigt jobbigt för en otränad själ som mig. Hej träningsvärk imorgon!

Sitter i alla fall hemma hos Jonte nu och imorgon bär det iväg till Norge för jobbsök och kanske man kan klämma in lite semester med när man ändå är där.

Hela Sverige bakar

Sitter här mitt i min stickning och tv-tittande när jag inser att jag just nu är i en mellan period i mitt liv. En period när jag bara går och väntar på allt som ska hända. 

På söndag bär dock mina fötter och min väntan på värmen och solen till Norge där jag ska spendera 2 veckor. Kommer nog bli en hel del gång där uppe då alla andra kommer vara på jobbet och min enda uppgift där uppe är att söka jobb och ta hand om hemmet och det tar ju inte hela dagarna. 

Varför då inte passa på att röra lite på rumpan när man ändå är på ett nytt ställe så man kanske till och med kan ta fina bilder, har hört att Norge är väldigt fint om man bara ger sig ut.




Jobb

Idag har jag varit inne på arbetsförmedlingen på introduktions möte och när jag gick därifrån köpte jag ett par extremt mysiga inneskor så nu ska jag mysa runt i dem ett tag! Nu sitter jag med lite kosan mat i magen, kollar bones och fixar lite på mitt cv.

Bones

Det måste fan vara något fel i mitt huvud när jag är påväg att spy av ljudet av någon som tuggar men jag kan utan problem sitta och kolla på ruttna kroppar på bones samtidigt som jag knaprar i mig min sallad och tycker inte det finns ett problem i världen med detta. Sen sätter jag mig i soffan och mamma berättar om hennes stygn i munnen och blodet och det vänder sig i magen på mig igen.

Bloggar

En gång i tiden var jag en väldigt aktiv bloggläsare och följde en massa bloggar på bloglovin och drömde om att jag skulle bli lika stor som dem och idag (efter ett bra tags uppehåll) så var det dags att läsa igenom listan med dem 350 inläggen jag har missat. Fast denna gången läste jag inte för att drömma att jag blir lika stor som dem utan för att få tips på hur jag ska bli lika stor som dem. Men nu är det dags att sätta hjärnan på paus och kolla lite på serier innan jag ska sova för natten.

Ändring

För några dagar sedan skrev http://paulinasuonvieri.blogg.se/ och sa att hon hade en 9 veckors utmanning till jul (det är inte 9 veckor kvar men man hinner ändå ändra en del) så jag ska börja nu med min utmaning och komma igång ordentligt med min träning och det är ju bara ett plus om jag går ner i vikt med. Så följ mig på min utmaning och hoppas ni själva hoppar på. Vill ni kanske till och med anmäla dig till Paulinas utmaning så är här en länk till hennes inlägg.
 
 

Inte skrivit men ni är inte glömda

Har inte skrivit så mycket denna helgen men det beror på att jag gjorde det dumma valet att dricka lite för mycket i lördagens dimma så jag spenderade söndagen liggandes i fosterställning och tycka synd om mig själv och min lever. Men trots all denna alkohol som förgiftade min kropp lyckades jag ändå göra något bra denna kväll, jag träffade en kompis när jag var ute som erbjöd sig att kolla på mitt cv så att arbetsgivare ska få upp ögonen för mig. Nu har han kollat på det och han tyckte att det såg bra ut men gav mig ändå några tips på vad jag kan göra för att dem ska se mig.
 
Har även fyllt i mina papper idag om a-kassan så ska skicka in dem så fort mamma hjälpt mig med det jag inte förstod. Hoppas bara att jag får ut lite pengar av dem annars blir det svårt att fortsätta betala räkningar och liknande. En annan sak jag har kollat är olika au pair sidor, så förhoppningsvis blir det att jag flyttar till ett annat land och tar hand om ett litet knytte. 
 
En bild på hur min söndag spenderades.
 

Väntan

Sitter nu och väntar på att gästerna ska komma (vilket dem inte gör förrän efter sju men iaf). Blir bara ett kort inlägg nu för vet inte riktigt vad jag ska skriva men har fixat stallet så det sir riktigt skrämmande ut nu och jag ser hemsk ut  som vanligt! På ett läskigt sätt och inte ett fullt sätt.. 



Knä helvete!

Jag började ju med mina armhävningar igår och självklart ska det kännas som bara den i mitt knä så tyvärr får jag nog avsluta den utmaningen men det betyder inte att jag kommer lägga träningen åt sidan eller att jag kommer glömma bort utmaningen för så fort jag är bra i knät (hoppas fortfarande att jag kommer bli bra i det) så ska jag göra alla möjliga utmaningar jag hittar och bara njuta av att se musklerna växa på min kropp och känna hur kilona rasar. Men fram tills dess går jag på mina tabletter när det gör som ondast och går ut och går så mycket jag bara kan. Funderar även på att börja simma eftersom det inte påfrestar knät och är en bra träning för hela kroppen. Så önska mig lycka till!

Armhävningar

Märker nu hur otränad jag är i mina biceps när jag börjar med min novemberträning. Eftersom vi har gäster så fick jag smyga in på toaletten och göra mina 2 armhävningar på tå och 10 på knä.Trodde inte att det skulle bli några problem alls men fyfan vad trött jag blev i armarna av det lilla. Men det ska tränas upp!

 

Bones

Idag är både en stressig och en väldigt lugn dag, lite som julafton för vuxna skulle jag kunna säga. Mina föräldrar ska ha fest ikväll så ostbitar, chipssmulor och ett och annat fullt ord flyger genom huset. Maten ska lagas, mattan dammsugas, skjortan strykas  men mitt i allt detta sitter lilla jag i mitt linne som kasar upp och en iPad smart placerad så jag kan sitta och vicka på min fot och ändå se bones utan problem.